Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pes z útulku?

Navštívili jste někdy útulek? Uvažovali jste o osvojení útulkového psa?

Náš Alfons, jak na tomto webu zmiňujeme, je útulkáč. Po deseti měsících, co je u nás doma, by to do něj nikdo neřekl. Se psy z útulku máme výborné zkušenosti. Doma máme jednoho a jiného přítelkyně umístila z  kutnohorského útulku ke své známé do Liberce. Ta na něj pěje samou chválu a tak můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit, že pes, kterého si v útulku člověk k sobě dobře vybere (tzn. že sedmdesátiletá stařenka si nebude brát belgického ovčáka), se velmi rychle umí přizpůsobit novému prostředí a pánovi. Při dobrém zacházení je vděčný. Myslím, že na řeči "kdoví co prožil..." a tak podobně nemá cenu moc dát. Když uděláme za jeho minulostí tlustou čáru a dobře pejska vedeme, vnímáme jeho potřeby a projev, pes je velice spokojený, šťastný a žije tím, co je teď. Některý se přizpůbobí rychle, jiný pomaleji, ale dobře vybraný pes se nám každopádně odvděčí věrností, radostí a láskou.

Pokud neuvažujete o štěňátku od naší Nikkó a přesto byste psa chtěli, zkuste promyslet možnost pořídit si pejska z útulku. Stojí to rozhodně zato. Pomůžete opuštěné duši a najdete věrného kamaráda

Kliknutím můžete navštívit například útulek v Kutné Hoře nebo útulek v Havlíčkově Brodě 

Nebo se, až to budete mít při cestě, třeba aspoň zkuste zastavit a některého z pejsků vyvenčit. Zrovna často se na procházku nedostanou takže i to je moc potěší. Můžete přivézt nějakou tu psí dobrotu nebo staré vodítko či obojek. V útulku se takové věci hodí. My to občas děláme. Nic na tom není a když má člověk chvíli času a dobrou vůli, prostě ho neubude a aspoň trochu potěší opuštěnou dušičku.